söndag 17 januari 2010

Från harmoni till katastrof och tillbaka

Lördag sen eftermiddag-kväll sitter jag och jobbar i väntan på att det blir dags att anrätta blåmusslorna och kanske se på en film. J är borta som vanligt men ska komma till middagen. Harmoni och förväntan råder.

Så tar jag mig en välbehövlig paus och börjar dammsuga. 

Elavbrott. Jag kopplar bort vattenvärmaren, börjar dammsuga igen. 

Nytt elavbrott. Jag kopplar bort ALLT utom dammsugaren. Elavbrott. Jag kopplar ur dammsugaren och går genom eltavlan krets för krets. Elavbrott, elavbrott, elavbrott. Som förgjort.

Utan att gå in på närmare detaljer om allt jag försökte och gjorde och ringde J och vi bråkade om hur de olika delarna på strömtavlan heter så övergick jag i upplösningstillstånd.

Obestämda problem med elförsörjningen är lika med Worst Case Scenario. "Vi kan inte laga mat, vi fryser, frysens innehåll förstörs, det finns någon apparat som är sönder".

När J äntligen kom hem så var det skrik och bråk och svordomar och som om detta inte vore nog så föll en vinflaska ur kylskåpet som hade baxats av och an för att koppla ur det i försöket till systematisk analys.

Vinflaska som faller på hårt golv är många skärvor åt många olika håll och mycket vätska på helt fel platser. Mera utgjutelser från min sida.

Om en stund så fungerade all el på alla kretsar som om inget hade hänt. Musslor anrättades och avnjöts. 

Inga kommentarer: