tisdag 15 december 2009

Fredag 11 december, Alicante - La Coruña

Tidig avfärd, mellanlandning i Madrid. Fyra timmar i terminal 2 på Barajas. Gammalmodig och trist. Åt lunchsmörgås och tog en brandy efter maten. Den var väl tilltagen men vi kom också underfund med att den var vattenstark. Fuskelifusk. Vi drack inte upp allt.

Vår värd Arturo tog emot oss på flygplatsen i La Coruña och vi hade fortfarande ingen aning om hur vi skulle bo. Det enda vi visste var att vi "inte behöver bry oss om kostnader".

Han körde oss till ett hotell, Hesperia Finisterre, och vi anvisades en svit uppe på sjätte våningen.

Utsikt över hamnbassängen från vår hörnsvit med fyra fönster åt två håll. Fuskelifusk -- bilden är tagen lördag morgon, inte på fredag. Jag försökte ta kvällsbelysningsbilder, men det är FÖR svårt.

Denna syn mötte oss när vi äntrade salongen från hallen. Minigym med vikter, löpband, Pilatesboll och Pilatesmatta. Löpbandets motor fungerade inte så jag gjorde ett Pilatespass och tog sedan ett bad i jacuzzin med misstaget att tillsätta vattendoft  och det blev ett sjuherrans skum som tänkte svämma över hela sviten.

Andra delen av salongen sett från ingången till sovrummet.

Badrumsavdelningen hade förbindelse både till hallen och sovrummet och dessutom ett stort minus: genomskinlig glasdörr till toan och badkaret. Hade det varit bara badkaret bakom glas så hade jag gett ett segt okej, men vem vill sitta iakttagen på toa medan ens hälft borstar tänderna? Handfat och spegel till höger, syns inte.

Så har vi ett litet men irriterande minus till: hade det inte varit bättre med flytande handtvål i stället för den här lilla glycerinbiten som inte hade någon avställningsplats så vi måste improvisera med ett av tandborstglasen? Var det liksom tänkt att den ska flyta omkring på marmorytan och kleta till allt? Hårtorken hade en fiffig lösning i en låda med uttag under handfatet med det lilla minuset att den inte fungerade.

Fredag kväll bjöd vår värd på middag på Real Club Nautico. Före det hann vi promenera lite i faggorna och beundra julbelysningen. Med ett par stora paket rökt lax insvept i termopaket under armen, för det hade vi lovat hämta till Arturo med familj.

Och en sista undran: fint och nyrenoverat hotell, helt klart med inriktning att betjäna datoranvändare och så. Men faktiskt så har folk mobiltelefoner och kameror och det hade varit ack så snärtigt att ha en rad uttag t.ex. på skrivbordet. Uttag på dammsugarnivå, otillräckligt antal sådana. Ett uttag för rakmaskin i badrummet. 

Jag kan alltså inte låta bli att gnälla verkar det som.

Inga kommentarer: