onsdag 2 december 2009

Advent, den 2 december i Torrevieja

Som vanligt på onsdagar så hade vi Little Miss i dag. Hon var rätt trött när hon anlände men åt ändå mer än vanligt på sistone kyckling, kokt potatis och smörkokta morötter, med mjölk som dricka. De sista munsbitarna åt hon praktiskt taget sovande med ögonen rullande i huvudet. 

Gott och väl, hon har varit krasslig och spytt och en god dos näring som går in i ett barnbarn gläder en farmor och farfar.

Så sov hon två timmar.

Knappt har hon vaknat så ringer sonen att han är på väg och "kan ni göra henne helt färdig, klä på jackan och sätta henne i kärran för det är Cabezudos på gång i centrum och jag vill hinna så att hon får se".

Cabezudos är något slag av jättar. De är ett inslag i tiderna före jul. I bilden nedan ser ni hur de paraderade längs vår gata. Med orkester, ballongförsäljare och en kille som sände upp smällare.

Uppdatering: Det här fenomenet har i sig inget med julen att göra, även om tidpunkten sammanfaller med advent. Det är en del av Fiestas de Invierno (vinterfesten) som firas med anledning av La Immaculada den 8 december (dvs. Torreviejas skyddshelgon firas då). 

Inga kommentarer: