måndag 7 december 2009

Skam och tacksamhet

I går var det alltså ett födelsedagskalas. 

Inbjudan till lunch på Wook Buffet efter att söndagens bowling mellan 12 och 14 var klar. 

Jag hade rätt så reserverade förväntningar.

Dessutom mitt uppe i ett krävade uppdrag som gjorde att jag blev sen och i stället för den uppfriskande promenad jag hade planerat blev jag tvungen att ta bilen, som förresten fortfarande står parkerad nära restaurangen.

Jag hade tänkt att det blir väl en samling personer där vi betalar för vår mat och vårt vin, förärar present och så går vi hem. Jag hade redan sett ut en bok för kvällen.

Så fel jag hade. Det blev hejdundrande. Det sprudlande och glittrande andwhathaveyou födelsedagsbarnet (65) hade ordnat allt i minsta detalj, utöver den goda maten fattades inga drycker och inga detaljer. Tal hölls, skålar skålades, hopskramlat presentkort överräcktes (nytt bowlingklot!! håhhåjjaa), födelsedagsmusik spelades, applåder klappades och från lunchrestaurangen förflyttade sig ett minst sagt muntert sällskap till ett kaffe-och konjak-hak en bit därifrån. 

Som sagt, jag åkte hem tidigt. Det gjorde inte J, som nog har varit ganska trött i dag. 

Jag läste nog ingen bok heller.

Inga kommentarer: