lördag 21 november 2009

Öka välmåendefaktorn

Jag har på sistone varit plågsamt medveten om att en del av växterna ute inte alls ser så särskilt välmående ut. Jasminen har en enda pytteliten blomma och den ljusblåblommiga härligheten som bara väller över sig själv i alla parker och rondeller vill inte alls hos oss.

Ampelliljorna har vuxit ur sina krukor och börjar gulna.

Så ska det inte vara, när jag går ut på balkongen/terrassen vill jag uppleva välbehag, inte ångest.

Så när jag i dag äntligen var i skick att ta mig ur huse så valde jag att åka till trädgårdsbutiken för att försöka avhjälpa det värsta. Några nya krukor, en säck mylla.

I novemberdagens tidiga kvällssol pysslade jag en stund ute och nu är ampelliljorna under kontroll ett par månader i alla fall. På väggen, utom räckhåll för katten.

Det behövs mera krukor, mera sticklingar, jag visionerar en kvällssolsvägg i andalusisk stil med massor av väggkrukor.

En av hibiskusarna planterade jag om. Kanske de två övriga snart också.

Den ljusblåa härligheten har en osäker framtid hos oss. Kanske jag borde försöka på nytt med en bättre planta. Jasminen vill jag ge en ny chans, den doftar ju så härligt bara den ids blomma. Skräpar gör den förvisso. Gör inget, bara den blommar och doftar.

Inga kommentarer: