onsdag 25 november 2009

Mina morgnar

I regel har jag ingen väckarklocka.

Jag kan vakna rätt tidigt, konstatera att ljuset från badrummet, vars dörr vi håller på glänt och som har ett fönster, ännu inte tyder på dags att stiga upp. 

Somnar kanske om.

När jag igen kommer till någon nivå av medvetande svänger jag njutningsfullt från sida till sida. Funderar på vad jag har drömt och varför. Försöker avvärja störande tankar med principen om att "det tar vi senare i dag". Hör hur J knattrar med tangenterna på datorn i rummet invid. Han stiger i regel upp först.

Jag ligger kvar tills att jag har bearbetat drömmarna, tankarna och känner att nu har sängen inte mera att ge, dags att inleda dagen. Vill eller inte, men måste.

I regel är klockan då 7:40. För det mesta faktiskt. 

Inga kommentarer: