söndag 22 november 2009

I-landsproblem nr 56287427

Vi bor på översta, femte våningen (i nordiska mått sjätte) och mitt emot på gatan finns det lägre enfamiljshus med max två våningar plus takterrass.

Enfamiljshus. Med det inte sagt att husen kan hysa t.ex. två generationer i var sin våning eller så, men det är alltså inga lägenhetsblock vi talar om. De är betydligt lägre än där vi bor, så vi har god utsikt över deras takterrasser.

Grannen mitt emot röjde och städade sitt uteförråd (uppe på sin takterrass) i dag. Ett och annat kom fram i dagen, enligt vad jag kunde se.

Det är inte utan att man känner igen sig. Vi med våra fyllda förråd och garage och whathaveyou.

Och ångesten som sköljer över en när man betraktar alla grejor som man inte vet vad man ska göra med.

Som vi tycker är skräp och överflödigt men som på andra håll i världen skulle vara högsta status.

3 kommentarer:

Silverstare sa...

Hittade din blogg idag. Att läsa hur du pysslar med blommor och liknande gör en närmast desperat över sitt eget dystergråofulsverige i november. Huga så hemskt.

Går det att hyra något där omkring till rimligt pris i någon månad? Var ska man söka?

Lägger in din blogg bland länkar! Ha Det Gott och bevare dig från svininfluensa.
Hälsningar Silverstare

Farmor Anka men också Anka. sa...

Till Silverstare: Det finns ett stort urval hyreslägenheter för längre och kortare tid. Till rimliga priser. Jag skulle googla lite till att börja med, så skulle jag ta in på ett hotell eller dylikt för en vecka eller så och söka närmare på plats. Ska man bo en månad, två eller tre så vill man ha sett själv först. Är man här över vintern för solens skull så är söderbalkong måste. Liksom uppvärmning. Och så har vi läget förstås - eremit eller trivs bland folk osv. Hoppas att detta var till någon hjälp!

Silverstare sa...

Jättetack för tips! Ska kolla närmare och drömma mig bort och kanske t o m göra slag i saken!

Hälsningar Silverstare