torsdag 26 november 2009

I-landsproblem, kylskåpshandtag

Det är helt obegripligt att man köper en kylfrys för väldigt dyra pengar, av ett "kvalitetsmärke", och efter ett par års användning i ett hushåll med två vuxna (vi talar alltså inte sjubarnsfamilj) så spricker kylens eländiga PLASThandtag sönder.

Jag ringer teknisk service. Den fungerar väl. Det kommer en tekniker som installerar ett nytt handtag till ett dyrt pris, och mellan varven viskar han skamset att de här handtagen faktiskt inte är något vidare.

Det går ett par år till i detta hushåll med två vuxna och så spricker handtaget igen. Tänker inte betala dyra pengar återigen. Åtgärdar sprickan med ett antal varv tunn järntråd så att det åtminstone inte ska bli värre det hela. Skit i estetiken. Det är ju bara vårt lilla kök och vi har ju bara en gång köpt ett dyrt kylskåp för att det ska fungera väl och ha plats för många saker. Och se bra ut.

Kylskåpet öppnas med yttersta försiktighet varje gång, handtaget hanteras som ett paket sprängämnen.

För ett par dagar sedan behövde jag något ur kylskåpet (öppnandet är förenat med samvetskval -- öppna inte om du inte måste), öppnade dörren varsamt och med ett osympatiskt splitterljud gick det ömt vårdade plasthandtaget i alltför många bitar. Katastrofalt planerad plastbit på helt fel placerad plats.

HADE JAG VARIT innehavare till en betydande blogg så hade jag gjort stor affär av detta på den samma och kanske fått någon uppmärksamhet.

Jag är det inte, så nu funderar jag mellan att fota eländet och sprida runt det Dåliga Ordet och/eller skicka resterna till Företaget och fråga hur de har tänkt sig göra Damage Control.

Under tiden tar vi till magmusklerna för att placera in fingrarna för att få upp kylskåpsdörren. Kanske man kunde skruva in ändarna av ett snöre i skruvhålen och få något slags grepp. 

Fucketifuck. Alltså. I must say.

1 kommentar:

Anonym sa...

precis vad jag står inför nu...kul läsning!! FUCKETIFUCK ;)