lördag 10 oktober 2009

Om hotell

Vi bor just nu på ett nytt och väl beläget hotell i Valencia. Vi ser hamnen och havet, det finns affärer och restauranger och annat viktigt inom några steg. Perfekt, kunde man tänka sig.

Men det ligger nog tyvärr en nihilistisk anda över det hela, trots fin design.

Room-service begränsar sig till att man får beställa Telepizza via receptionen. Inget vin, ingen minibar. Varför inte service från alla de andra närligganden restaurangerna?

Inga faciliter för att få kaffe eller en snack inom hotellet. För att inte tala om på rummet.

Marketingen går ut på satsning på You as a Person. Öhhh. Som man säger på finska "siitä puhe mistä puute" (dvs. betoning på det som inte finns).

Medan jag

när jag kommer till ett hotell, och det är oftast efter mången stress, vill beroende på hur jag känner mig få den service/mat/dryck som jag känner för just då, ens ungefär, för man har rest, man behöver saker, jag vill känna mig som att mina behov ochn önskningar tillfredsställs ens på en grundndivå. Mot betalning. Klart att det inte är gratis, Men det ska finnas där och så väljer jag vad vad vill betala för.

Well, we are not impressed.

Men är detta vägen som vi vandrar? Var finns mellanmjölken och dess val inom service? Var finns de riktiga alternativen till val?

Inga kommentarer: