tisdag 6 oktober 2009

Om att ta in nya personer i sin sfär

Little Miss är i nuläget rätt blyg och reserverad med nya personer. Trots sin utåtriktade natur.

Första gången hon mötte min mamma var det hemma hos dem, så kom det ett par tillfällen med Big Sister närvarande och tillvaron gick på så att säga av bara farten.

Så har vi förra fredagen då hon för första gången var ensam hos oss med J och jag och min mamma. De första timmarna helt enkelt ignorerade hon min mamma. Som om hon inte skulle ha funnits närvarande. Tittade inte åt det hållet. Att tala om Mommo (som vi har bestämt att hon ska kallas) var som att tala om luft.

Så kom det en punkt då hon tittade på min mamma och tilltalade henne med något, en helt tydligt riktad kommunikation. 

På detta viset har det gått vidare steg för steg framåt och det har funnits många och djupa utforskande blickar men också etablering av kontakt. Närmare och närmare.

Inga kommentarer: