onsdag 7 oktober 2009

Lunch med mamma på strandhaket

[Mamma och jag på stranden i dag]

Jag: Ja jag har nog ingen klar tanke om hur det ska bli med lunchen i dag. Jag hade tänkt på saltinbakt fisk men nu kommer ju J inte hem så det blir bara vi två, så jag vet inte riktigt.

Mamma: Jaaa, vi kan kanske ha något enkelt, lite äggröra kanske.

Jag: Men det behövs nog något mera. Jag får ta en titt i frysen.

[Om en stund]

Mamma: Jaa, behöver vi börja tänka på maten småningom kanske.

Jag (försiktigt): Jo men tänk om vi skulle äta vår lunch på strandrestaurangen (ja alltså det här hade jag ju tänkt från början men det gäller att inte ångvälta sig fram). De har till exempel stekta sardiner, det kunde kanske vara dagens fisk, eftersom det var tänkt med fisk i alla fall.

Mamma: Ja men det kan vi ju göra, så blir det ju enklare för dig! [Stort intresse!! Eventuellt hade hon lurat på denna möjlighet men inte sagt något.]

Så gick vi dit, beställde vi in stekta sardiner (besvikelse, de var för små och inte det bästa jag upplevt alls), sallad, pommes frites och stekta grönsaker (allt utom sardinerna stor framgång och vi blev mycket mätta).

Foton togs av maten och det hela var en Upplevelse. 

Så gick vi belåtna tillbaka till vår plats på stranden för dagens sista solsession och simtur innan vi åkte hem för att duscha av oss saltvattnet och hämta Big Sister från skolan.

Inga kommentarer: