torsdag 1 oktober 2009

If you can't beat it, join and enjoy it

En av de givande sakerna med att ha besök är att man får upp ögonen för sin vardag.

Som i dag när min mamma och jag gick till närbutiken, en hyfsat välförsedd supermercado av hyfsad storlek. Jag hade min butikslista som jag per automatik hade tänkt beta av i någorlunda effektiv ordning. Men så skulle det ju inte vara. Hon ville dröja och iaktta, se vad det finns, se på folk, se hur allt fungerar.

Förstås. Stupid me.

Jamen så blev det ju till slut. Vi gick många extra varv kring hyllorna, kollade utbudet, stod och köade med välbehag vid köttdisken. Där jag förklarade att i brist på kölappar så frågar man vem som är den sista, så vet man efter vem man har sin tur. 

Och diskussionernas vågor gick som vanligt höga bland de köande. Och köttmästarn använde tillmälet "guapa" ("sötnos", "darling", eller något liknande) åt en riktigt tjock 76-årig matrona (jag vet att hon är 76 för det kom fram av diskussionerna).

När man oundvikligen måste köa eller skära upp kött, make the best of it.

Inga kommentarer: