fredag 23 oktober 2009

Dagens projekt: Ikea

Vi åkte till Ikea strax utanför Murcia i dag. Tillbringade nästan fem timmar, inklusive lunch. Ingen större plåga för det var inte så mycket folk.

För ta t.ex. en lördag. Man kan bli så NERVÖS att gå omkring när det inte går att granska saker för det är alltid folk i vägen. Och så är det KÖ för att gå in så att om man har glömt något efter kassorna, så Just Forget It. 

Ja, så var det alltså inte i dag. Det var en bra Ikea-dag.

Jag måste uttrycka min beundran för det synnerligen välfungerande affärskonceptet. Man ser ju igenom vissa intriger, men det är godkänt. För det fungerar på så så så många plan. 

Sälj kvalitet och bra design. Ge köparna idéer och impulser. Följ med i tiden. Se till att det finns lockelser längs vägen.

MINUS nr 1. När jag nära kassorna fick akut behov att gå på toa måste jag gå miles and miles bakåt och det var inte roligt för ärendet var akut. Men PLUS för deras business, på tillbakavägen fastnade det en liten produkt i min lättade kropps händer.

MINUS nr 2. När det är slut på en produkt man nästan särskilt åkt dit för. Det är ändå cirka en timme från oss.

Hursomhelst, plussen är ändå större än minusarna.

Och de lokala affärerna får protestera hur mycket de vill, but adapt or die.

2 kommentarer:

Linda Pierre sa...

Kul att du nämner det där med att man åker dit av en särskild anledning och att just den produkten är slut. Hänt oss tre gånger nu... Skrev om IKEA Spanien vs. IKEA Sverige, några fler punkter att lägga till på listan? :)

http://www.svisp.se/2009/10/23/ikea-spanien-vs-ikea-sverige/

Farmor Anka men också Anka. sa...

Linda, din lista är intressant men jag har inget att tillägga, för jag har aldrig varit på IKEA varken i Sverige eller i Finland ...