onsdag 14 oktober 2009

Äldre människor har inte dött riktigt ännu

Det har under de senaste minst fem åren eller så pågått en ständig kamp i min klädgarderob, utöver i mitt huvud och i min kropp och överallt, känns det som.

Min kropp har förändrats på många vis och en betydligt stadigare 50-plussare klär sig INTE som en någorlunda slank 40-plussare. För att inte tala om yngre generationer.

Det uppstår förvirring och kris. 

Förr blev man tant i ett visst skede och klädkoden var given. Det kan man förvisso också göra numera.

Men om man varken vill sälla sig till tantkoden eller koden för hopplöst patetisk ungdomsfreak.

Svårt.

Och det här med kläder och utseende är inte att förakta, särskilt i denna ålder är det viktigt för självkänslan att känna sig bra i sina kläder. 

Jag ser ute på stan och annorstädes så många kvinnor i min ålder som har gett upp och klär sig i det enklaste och uppenbara, och det känns så fel att man inte ska kunna hitta kläder med lite  sting men ändå utan att ge upp sin stil och utan att sälla sig till kategorin Spektakulärt och Dyrt för äldre damer som vill något men som överdriver.

HELP!

1 kommentar:

Prinsessan Heidi sa...

Okej, DU och jag ska och shoppa när vi kommer! :) Du har en egen stil som passar just dig och som du själv just beskrev - varken pensionärfjortis eller tant Brun. Däremellan finns en massa snygga plagg för alla smaker och kroppsstorlekar!