måndag 21 september 2009

Skipper

I morse var jag den enda närvarande på Pilates Reformer. September är en lite svag månad på grund av att skolorna ännu inte gör heltid, folk måste lägga ut på skolböcker etc. etc. 

Hursomhelst så hade jag Loli, instruktören, som en Personal Trainer för det var ju bara hon och jag.

Hon är en mycket extrovert person som lockar t.o.m sådana som jag att prata. Hon håller på att lära sig engelska. Och det med ambitioner, för inte bara har hon gått flera år på kvällskurser (= når inte helt fram för det är en massa teori och dåliga lärare) utan nu har hon grävt fram personer på internet som hon kan skajpa eller chatta med på engelska. Alla tummar upp för det.

Jag kan notera en uppenbar förbättring i hennes verbala förmåga (hon vill varje gång utbyta något på engelska med mig) så dessa kontakter på nätet har burit frukt.

Dock är det (som alltid med spanjorer) problem med uttalet. Min hjärna får allt som oftast gå på högvarv för att tillämpa fuzzy thinking på vad hon kan tänkas mena.

Ett av dagens sådana begrepp var Skipper (eller kanske sa hon Eskipper, minns inte, jag har blivit så van med detta Estiven Espielberg-fenomen).

"Du vet det här programmet som man använder för att tala över internet". 

Öhhh, jag har nog inte hört talas om det ... (tänktänk) ... ahmen menar du möjligen Skype? -- Jo just det! Eskaip! 

-- Nej, SSSkype. -- Eskaip? -- NO, SSkype (ja jag uttalar det ju förstås som "skaip"). Så här pågår det en stund och så säger hon försiktigt "Skaip" och ser på mig med nästan rädda ögon.

Och jag apploderar.

Inga kommentarer: