söndag 27 september 2009

Framtiden bakom sig

I dag var vi på lunch hos sonen, min mamma och vi.

Det var för att träffa sonens familj och förstås framförallt Little Miss, min mammas barnbarnsbarn som hon inte har sett på ett år.

Jag var förstås jättespänd hela besöket över hur min mamma uppfattar och orkar ta det hela, för det blev ju en del diskuterat på engelska (som hon inte förstår) och så var det ganska så liv i luckan när Big Sister och Little Miss härjade ihop, och så var det en del andra saker, och ja, jag tänkte att nu kan det nog bli lite kris och situationer när vi kommer hem.

Men gammal är klok och insiktsfull.

Hon uttryckte sin uppskattning över att få vara med i ett sammanhang, att känna att hon hör till en familj. Det gör hon ju, men hon får så sällan uppleva den och dess liv. Följa med på plats när något händer

För i sin nuvarande ensamlevande tillvaro och med den ålder hon har säger hon sig ha "framtiden bakom sig". 

What can you say.

Inga kommentarer: