söndag 16 augusti 2009

Vivir las fiestas

Vi är nyss hemkomna från Callosa, en liten stad en bit inåt landet där vi såg ett flera timmar långt spektakel av Moros y Cristianos. Mer om det senare. 

För nu är klockan drygt tre på morgonen och jag minns inte när jag senast var uppe så här sent (tidigt). J gick redan i säng och jag är strax i säng jag med, måste bara ta en liten bit att äta först.

Och vad jag tänker på just nu, på väg till min sköna säng, är att det finns folk i Callosa som i detta nu sitter, efter spektaklet, utanför en kyrka uppe på en av Callosas höjder och väntar på att morgonens första mässa ska börja, klockan 4 på morgonen. Det hör till festen.

Vi gick upp med vårt sällskap, för att se den nattliga utsikten och titta in i kyrkan. Utanför väntade gamla människor. Folk med småbarn. 

Inga kommentarer: