måndag 17 augusti 2009

Virgen del Pilar

Nu ska jag skriva om hur det gick till när vi för flera år sedan var inbjudna att fira Virgen del Pilar i Callosa med Cristina och Jesús, som vi har umgåtts med både i affärer och privat. Med hade de sin lille son, som också heter Jesús.  Sedermera har de också fått en dotter.

Det var alltså den 12 oktober. Varmt och soligt. Vi kollade först in deras enorma nya bostad mitt i stan. Ja alltså jag skulle gå vilse i den. Och från sin bostad hade de, via ett slag av mellanutrymme fullt med rutschkanor och andra leksaker för lille Jesús, förbindelse till Cristinas mammas likaså enorma bostad. Ja jag fattar inte. Och på gatunivån hade de garage för jag vet inte hur många bilar. Ja alltså. Så kan det vara.

(Här måste jag nämna att vårt värdpar från i lördags bor i Callosa i ett hus som hennes pappa lät bygga för sina två döttrar med familjer, två stora våningsplan och bottenvåning med garage och förvaring. Jaja. Det är något med välbeställda infödingar.)

Vandringen alltså. Vi travade upp, med tillbörliga pauser för äta och dricka. Jesús beställde in det ena efter det andra och gott var det. Jag minns särskilt friterade salta nyskördade mandlar. Har smakmässigt inget gemensamt med de mandlar som säljs året runt i plastpåsar. Formen och färgen kanske.

Så kom vi småningom upp till det lilla kapellet och där fanns jungfrun omgiven av en massa blommor. Jesús, som är en ganska bestämmande person, förklarade att man ska kyssa jungfrun och så gör man korstecknet. Efter det kan man köpa en sorts liten nackhalsduk som säljs utanför kapellet, som tecken på att man gjort vandringen och pussandet.

Ja vi är ju inte katoliker men när denna Jesús säger så då gör man. Så vi kysste jungfrun och så viftade vi med högerhanden sådär lite obestämt uppåt och nedåt och åt sidorna och touch pannan och så pussa tummen eller hur det nu var.

Så vandrade vi småningom nedåt iklädda vår rutiga små nackdukar. Med ett antal pauser. 

Edit: Cristina heter Jesùs fru, inte Ana. Detta med jag och namn....

Inga kommentarer: