onsdag 12 augusti 2009

Kring mitten av augusti och detta om att vara bonusfarmor

Natten mot i dag föll Ett Stort Regn, med blixt och dunder.

Det hade under två föregående dagarna varit delvis mörk och tung himmel och den där besynnerliga och tryckande känslan som kan infinna sig, den som lägger sig som en tung dimma över tillvaron och det känns som att inget går det att få gjort.

Det här vädret är inte riktigt borta ännu, men nog nästan. Och vi har som vanligt kommit enkelt undan, skyfallen på andra håll i landet har varit ställvis förödande. Vi har haft några droppar dagsregn och ett ordentligt nattregn. Enda nackdelen är avtorkning av ytorna på terrassen för det var ett dammigt regn. Ja och vår "gräsmatta" som täcker en del av terrassen har inte torkat upp helt än och man kan bli våt om fötterna när man stiger på den. Torde vara avklarat till i morgon.

Ja det är här man ska bo det säger jag bara.

Och, i dag slog våra nya hibiskusar ut i solens sken med nya och förförande blommor och från och med fredag har vi inga tider att passa under två veckors tid medan sonen med familj är lediga och de kommer säkerligen in i bilden men inte på vardaglig tidsschemabasis.

Big Sister är för närvarande i Londontrakterna för att kring sin födelsedag umgås en del med sin biologiska far och släkt, hon har rest dit med sin (biologiska) mormor, mamma till La Nuera som är gift med vår son.

Big Sisters födelsedag den 15 augusti brukar vara ett stort evenemang här och ännu så mer detta är när hon fyller tio! Hon var fyra när vår son trädde in i hennes liv som pojkvän till hennes mamma och nu är de en familj och hon håller på att växa och utvecklas och hon verkar så myckert klarare med sina bäringar och klar med sin tillvaro men samtidigt har hon minst ena foten starkt i barnavärlden och jag är mer än ofta osäker på hur jag ska bemöta henne. 

Hennes Grandma har alltid varit och är såsåså viktig för henne och jag kom in så mycket senare, och vi har en väldigt god kontakt Big Sister och jag, men jag kommer förstås aldrig aldrig att nå någon riktig Grandmaställning och det förhållande hon har till hela den familjen. Det kan och bör jag inte försöka konkurrera med.

Medges dock, jag tänker i bland, jag försöker mitt bästa, jag är vad jag är, och Big Sister fäller sina omdömen både nu och senare i livet.

Inga kommentarer: