tisdag 25 augusti 2009

Iakttagelser på stranden i söndags

Vad är det som gör att internet är helt hopplöst på kvällarna? Har något gått sönder på sistone eller vad? Alltså flera kvällar i sträck nu. Hopplöst. Jag som tänkte skriva något på bloggen. (Och nu fick jag in det, får se om det går att publicera.)

Jag tänkte skriva om vad jag såg och iakttog på stranden i söndags. En människostudie a la mig.

När vi vistas på stranden så läser vi tidningar, går längs strandlinjen, blöter oss i vattnet eller så bara iakttar de övriga strandbefolkarna. Det är mycket spännande och utmanande.

Vi frånser från britter som man genast känner igen och spanjorer likaså. Så har vi de intressanta fallen som man dels måste gissa nationalitet på, dels fundera på hur deras familj månne fungerar.

Vi hade i söndags i vår närhet utöver de fyra brittiska väninnorna som envisas med att sola även om deras hud inte tillåter det, sitter med sina hörlurar och köper melon av den kringvandrande försäljaren. Och så hade vi en brittisk familj vars konstellation jag inte kom riktigt underfund med för det fanns en typ morfar, en dotter med småbarn och så fanns det lite äldre tonåringar och yngre barn och - ja det gick inte riktigt att ta reda på hur allt hängde ihop. 

Det borde ju förstås vara lag på att alla kommer till stranden ordentligt etiketterade vad gäller familjeförhållanden så att resterande strandbefolkare kan förstå vilken sorts konstellation vi hamnar att titta på.

Så kommer vi till en familj som i och för sig var klart etiketterad. Det var mamma, pappa och tre döttrar, i tonåren och nästan vuxna. De torde ha varit belgare eller holländare. Pappan var nog i femtioårsåldern, mamman något liknande, kanske lite yngre. Vilket inte hindrade henne från att ha en dallrande fläskmage, tantfrisyr och i det hela taget ett intryck av inte vara en person som har något så mycket att komma med. Inte kuvad, men menlös.

Det är så här, att även om en person är nedklädd till speedos, shorts eller bikini/baddräkt så ser man ändå om det finns krut eller inte.

Ja denna dam alltså. Av allt att döma mamma till tonåringarna, fru till mannen i sällskapet. Och han, som en kontrast. Diskret på sitt sätt, men så lugn med sig själv, medveten om sitt värde, slank, tatueringar (tatueringar på 50-åringar är inget jag beundrar och inte särskilt på denna person heller men de säger något om vad han har varit eller hur hans tänk fortfarande är).

Hon hade en svart bikinitopp och ett par vita nedhasade shorts. Tantfrisyr, tantglasögon, slattrig mage och en air av gråhet. Hon satt på sin medhavda stol i solen även om hon var mer än lovligt röd i skinnet och enligt vad jag kunde se så var det inte första gången dessa människor besökte en solstrand så varför rödbrände hon sig på detta viset. 

De hade medhavd mat som de åt tillsammans och så köade mamman i den hopplöst långsamma chiringuiton efter var sin öl till sig själv och till hennes man och så rökte de var sin cigarrett och drack på var sin öl.

Hennes konservativa look till trots så unnar hon sig alltså vissa njutningar. Vem vet om hon tar sig en joint och de har vilt sex och hon bara har bestämt att hon struntar i att se ut som något annat än en medelålders dam från sextiotalet.

Eller så är hon en riktig mamma och mammafru och de har det säkert hur bra som helst men han har nog säkert en älskarinna.

Inga kommentarer: