tisdag 4 augusti 2009

Gröna - öhhh - fingrar

Jag är sån att när andan faller på så då händer det. Om inte så inte.

Och nu har det hänt att det äntligen har införskaffats en del växter till terrassen. Sådär till att börja med. Inte så att jag siktar på att det ska börja se ut som vid The Flower House i Glasgow men skaffar man en växt så är den ju så ensam och övergiven, det måste finnas tillräckligt eller så inget alls.

Det ska kännas sådär lite lummigt skulle jag säga. Krukorna ska vara lite snygga och så.

En planta jag har suktat efter i många år är jasmin. Och nu har vi en. Den älskar sol och när solen går ner så avger den en så underbar doft. Underbar men stark, så efter första kvällen har jag förpassat den längre bort från sittplatsen.

J försökte montera ner "katträdet" för bortskaffning men det gick inte så bra. Gamla mjuka skruvar. Det är ett åbäke att transportera bort och så funderade vi vad man kunde göra med det och J föreslog att behålla det och låta en klätterväxt bebo det, och FAKTISKT så råkade vi köpa en murgröna i går och så vips så gick den till annat ändamål än ursprungligen tänkt. 

Så har jag konstaterat att försöka så dill denna tid på året inte är någon framgång över huvud taget. Tanig, blek och dödsdömd grodd. Nästa försök blir på vintern (om jag får inspiration). Persiljan och basilikan tar sig rätt väl, men kräver ordentlig gallring så att de orkar få fart. 

Farmor Ankas odlingsbestyr fortsätter. I mån av inspiration.

Inga kommentarer: