måndag 3 augusti 2009

Första doppet för i år

Sagt och gjort. Väl insmorda i solkräm åkte vi till stranden i Mil Palmeras, via garaget i Miraflores, Playa Flamenca.

Hittade strandstolar och ett litet parasoll. Suckade över att garaget måste städas och ses över. 

Köpte Times on Sunday (fem!! euro), snurrade runt efter parkeringsplats i Mil Palmeras, kånkade våra grejor ned till stranden och det kändes riktigt turistigt faktiskt.

Det var ganska stark vind, vågorna gick höga och strandvattnet var fullt av tång som det gör när det blåser Levante. Vi läste tidning, åt lite mellanmål, drack vatten och juice och gjorde var sin promenad en god bit längs vattenlinjen och doppade oss. Vattnet var för blåsigt och oroligt för långvarigare förnöjelser. Nästa gång ska vattnet vara lugnare. Man ska kunna stå och plaska lite lojt i vattnet, simma av och an och inte stressa för brytvågor som nästan kan dränka en.

Jag satt en del av tiden i parasollets skugga, en del utanför. Tidningen måste vikas tight för att inte blåsa och fladdra för mycket. Jag hade inte smort in fötterna ordentligt så en del av tidningen agerade solskydd. 

Så åkte vi hem och duschade bort sand och tång och hade en skön måltid på terrassen och konstaterade att man känner sig på ett visst behagligt sätt när man har varit på stranden.

1 kommentar:

heffamamman sa...

Det låter väl som en härlig början på semestern! Hoppas att den fortsätter i samma avslappnande stil. :) Hos oss börjar allvaret snart igen, efter ett elva veckor rekordlångt sommarlov. Bara 1,5 vecka kvar tills det är slut på sovmornarna.