tisdag 28 juli 2009

Tankar om augusti

Vi ska alltså inte åka till Finland i augusti i år. Det är ett avbrott i en lång kedja, jag minns inte när vi senast inte gjorde det.

Det är nog minst tio år eller mer. Kanske tretton-fjorton.

Hursomhelst, här ska vi vara och för det första återhämta oss från vad den sista veckan i juli medför. Utan att gå in på detaljer, den sista veckan i juli är i regel bland det stressigaste som finns i vår tillvaro här, det är alltför mycket som händer på en gång. Jobb, sociala plikter, allt.

Ta bara en sån sak att man borde (vilket J gör) gå på Habaneras-konsert vareviga kväll med gäster och hemkomst på morgonnatten och så finns det alltid något som måste göras alltför tidigt på morgonen och längs hela dagen och vettig nattsömn, just forget it.

Jag blir så orolig, nej nervös.

Bara vi överlever detta. Då tänker jag att vi tar dagen som den kommer. Vi kanske gör någon liten kort spontanresa. Kanske finns det jobb, och då anpassar vi oss efter det. Men allt det övriga kring allt är på semester och saker görs en i sänder utan brus från omgivningen.

Jag tänker ibland på att det vore trevligt att åka någonstans där det finns en massa pinjeträd och en helsikes chicharraskonsert.

Det är ett sommarljud, om något.

Inga kommentarer: