fredag 10 juli 2009

När man gör saker för första gången

Fredag, men inte dags att slå på helgväxel ännu. 

Det finns ett snårigt uppdrag på gång som måste vara klart på måndag och det blir nog minst en dags insats före det. Men så mycket mera gör jag nog inte i dag.

Inom avdelningen praktiska saker så har datorn äntligen fått en ny fläkt som jag har köpt och installerat alldeles själv. Före det skruvade jag loss den gamla och gick med den till datorbutiken (en annan än förra gången) för att säkert få en motsvarande modell. Det handlar ju inte om raketvetenskap, men det här med byte av datorfläkt var faktiskt första gången för mig. Men det är ju inte mer än några skruvar och en kabelanslutning.

Så fanns det en liten limtub med också men den visste jag inte vad jag skulle göra med. Killen i butiken förklarade förvisso uttråkat och möjligast snabbt att "så limmar du swischswosh och så gör du siochså". Dvs. jag fick fundera ut det själv. Fläkten tycks nu hållas på plats med sina skruvar och fungera dessutom så kanske det hela överlever utan den lilla limtuben. 

Måste nog dock fråga sonen om detta för säkerhets skull. 

Hur som helst, datorn viner inte längre och obehaget och suset i öronen är borta.

Inga kommentarer: