lördag 11 juli 2009

Man tager vad man hafver

Det pågår Operation Frystömning eller åtminstone frysinnehållsminimering.  Frysen behöver avfrostas och då är det bäst att kvarvarande innehåll minimeras så att det under avfrostningens gång får plats i vår utmärkta lilla bärbara frigolitlåda anskaffad anno dazumal i Finland.

Vissa saker hänger med forever och fyller sin funktion varje gång. Denna kyllåda som vi i tiden högst sannolikt köpte i Kyrkslätt, på Varuboden eller K-market eller vad det nu fanns på den tiden, är en av dem. Hur det kom sig att den kom med till Spanien minns jag inte. Men den har varit en stor tillgång i många sammanhang.

Operation Frystömning innebär att måltiderna anpassas efter frysens innehåll. I dag blev det en liten bläckfisk, gröna ärter och paprikasallad (inte ur frysen dock, men ur en konservburk).

Till denna improviserade och helt och fullständigt "out of hours"-måltid (varken lunch eller middag, klockan var cirka 17:30) avnjöt vi ett kallt Albariño-vin ute på terrassen.

J tyckte att portionen såg fin ut och ville få en bild tagen. 

Portionen består av en halv liten bläckfisk som vred sig i pannan trots mina rutskärningsförsök (men den blev god i alla fall), och så är det TVÅ sorters grönsaker i TVÅ olika färger. Detta med olika färger på grönsakerna är inte bara viktigt för estetiken utan också för att olika färgers grönsaker har olika nyttigheter i sig. Ju fler färger, desto mångsidigare nyttigheter.

Inga kommentarer: