söndag 19 juli 2009

Gångaren slarvar

Det händer allt som oftast att jag står en stund och tittar ut från vår balkong/terrass eller vad man nu vill kalla den.
Balkong är det inte tror jag för en balkong har väl ett tak och det har vi inte för vi bor högst upp och terrass låter lite ståtligt, men så stor är den inte. Jag lever i en ständig beslutsångest över hur jag ska benämna den.
Hursomhelst, jag hamnar där med jämna mellanrum när jag jobbar och har en besvärlig formulering som jag fastnar på, eller föralldel, när jag är ledig och inte har annat för mig än att följa med livet nere på gatan.
Som denna kväll, när J for iväg till ett av sina evinnerliga körevenemang, som förekommer outhärdligt ofta just den här tiden på året. Är det inte bowling så är det kör, är det inte kör så är det bowling. Eller Lions. Eller något annat. Så har det alltid varit och så kommer det väl alltid att vara. Jag är van. Trivs i eget sällskap.
Gångaren mitt emot (ja jag har inte nämnt honom förr, Gångaren alltså, men det är en man i övre medelåldern mitt emot, kanske han är äldre än så, han går runt kvarteret i miljoner rundor om dagen och han går rätt långsamt och eftertänksamt som om han för varje steg skulle fundera om det lönar sig att sätta ner nästa fot eller inte), han tvättade sin bil nyss, medan hans fru med största sannolikhet förberedde middagen.
Vintersöndagar är det biltvätt före lunchen, sommartid är det biltvätt före middagen.
Han hade som alltid när han tvättar bil en hink med tvålvatten, en långskaftad borste och en trasa. Han tvålade in del för del av bilen med borsten och så torkade han rent med trasan, som han nogsamt svängde och vek runt så att han inte bara breder runt smuts.
Menmenmen, jag såg från min position att han missade. Det blev kvar ett smutsigt streck mitt på biltaket.
Så stod jag vid balkongräcket och väntade och väntade och väntade att han skulle göra lite finish på sitt beting.
Men icke.

Inga kommentarer: