onsdag 22 juli 2009

Begärd förklaring av inlägget Gnälltant

Jag fick en kommentar på hemmafronten om att bilden av gatan är svår att förstå. Jag lovade att ta en titt på problemet. Hmmmm. Nytt försök.

Ja alltså, orsaken till att jag photoshoppade bilden var att när jag tog fotot låg de här slarvigt parkerade bilarna i skuggan och syntes inte ordentligt på den resulterande bilden men jag kunde inte vänta tills bättre ljusförhållanden för då hade situationen kanske gått förbi, någon bil hade sannolikt flyttat på sig eller så. Och vad ska jag sedan klaga över -- en rad perfekt parkerade bilar (never seen) eller?

Därför tog jag bilden medan den situation jag ville gnälla över fanns till beskådande och fanns där för att förevigas. Så fixade jag till lite så att bilarna som låg i skugga skulle synas bättre, dvs. jag gjorde bilden ljusare. Det resulterar förstås i att t.ex. byggnaderna blir onödigt ljusa men det var ju inte byggnaderna jag ville klaga på så de behöver inte framgå så bra.

Eventuellt har bilden fel fotovinkel, men den föreställer alltså en kant av en gata med parkerade bilar längs trottoarkanten. Och de här bilarna är slarvigt parkerade i den mening att de upptar typ två parkeringsrutor per bil, och hade de parkerat ordentligt nära varandra och nära avgränsningarna så hade flera bilar fått plats längs den parkeringssträcka jag försökte illustrera.

I dessa tider av brist på parkeringsplatser i stan så tycker jag att detta förakt för parkeringsvett är förargelseväckande beteende, trots att jag förstås inser att såhär fungerar mentaliteten här. 

Ja nu har jag levererat ett försök till en förklaring och kanske det hjälpte, kanske inte, men jag tar också den ödmjuka inställningen att världen knappast går under om det finns en svårförståelig bild på denna lilla blogg.

Inga kommentarer: