torsdag 2 juli 2009

Angående ämnet tvätt

I dessa varma och svettiga sommartider uppstår det en hel del att tvätta.

Det är fult och oestetiskt med torkande tvätt på olika slags tvättställningar på en balkong eller terrass. Särskilt om det syns ut mot gatan (vilket dessutom är förbjudet enligt stadens ordningsstadga) eller om man ser det inifrån vardagsrummet eller så.

Det känns också väldigt snett att använda torktumlare mitt i sommarhettan och sommarfukten och parallellt låta AC:n gå på fullt för att ta bort värme och fukt.

Och lättjefyllda som vi är, så har vi inte installerat torkmöjlighet för tvätt på byggnadens takterrass, vilket vi väl kunde göra. Men att gå upp, hänga upp tvätten, gå ner, vänta, gå upp igen för att ta ner tvätten, nixnax, passar inte vår tillvaro. Med otur så kommer det en olämplig skur.

SÅLEDES har vi nu installerat en väggmonterad torkställning på terrassen, utom synhåll från gatan eller från vardagsrummet. En hopvikbar sak som man kan trycka in till nästan ingenting på väggen. Därute, under markisen och i vinden, torkar allt på nolltid.

Där ute hänger vi upp det mesta, utöver skjortor och liknande som torkar på galgar i vårt kombinerade rum för toalett, duschrum, kattlåda, tvättstuga, förvaringsutrymme, plats för städskrubb -- ja, som svärsonen sa, det är ju som ett rymdskepp, så många funktioner på så litet utrymme.

Ja alltså så här fungerar tvättfunktionen i vår sommartillvaro, vilket intresseklubben kan notera.

Inga kommentarer: