onsdag 17 juni 2009

Vår köttmästare Aurelio

I dessa dagar, med Big Sister som i juni bara går halvdag i skolan och som vi har måndagar och onsdagar, och Little Miss som avhämtas från dagis halvtvåtiden tisdagar och torsdagar, så finns det press på att prestera näringsrik och framförallt existerande mat åt växande barn fyra dagar i veckan.

I dag, efter Pilates, stack jag mig således in i köttbutiken på hörnet i huset där vi bor. För att införskaffa kycklinglår och grönsaker.

Jag bad om sex stycken, för jag tänkte att jag kokar lite mera på en gång i grönsaksspad och så finns det lite extra för att ladda frysen med för kommande dagar. De kostade 2,50 euro per kilo och det är ett i min mening bra pris för en bra produkt.

Aurelio, köttmästaren, plockade fram, vägde och så frågade han om jag vill ha bort skinnet till vilket jag svarade jakande och så fixade han bort skinnet, putsade upp. Bifogade persilja in i paketet.

Detta är exempel på saker jag gillar i min tillvaro.

Inga kommentarer: