tisdag 30 juni 2009

Spännande sommar

Det är första sommaren på jag vet inte hur länge som vi bara ska tillbringa här. 

Det är inte bara tillbringa här, vi ska sköta våra jobb och barnbarn, det finns ett schema för hur barnbarn slussas mellan dagis, sommarskola och mor- respektive farföräldrar.

Hur som helst så känns det just nu ganska nytt. Och spännande.

Tidigare har våren och början av sommaren präglats av reseplanering och vem ska sköta växterna och katterna (senare katten) och det är bäst att minimera allt och inte bulla upp för något särskilt sommarfirande. 

Så stressar man med packande och planering, allt som måste få gjort och som ackumulerar sig till strax före de spanska semestertiderna, försöker orka med Habaneras-festivalen, ens delvis, och så åker man iväg och hoppas att det inte blir några värre kriser.

Så kommer man tillbaka och det finns inget sommarförberett egentligen hemma, några döda växter kanske, och så går slutet av sommaren och den tidiga hösten utan att man riktigt får något grepp.

Och så har den sommaren gått.

Nu har jag alltså tänkt att den här gången ska det bli annorlunda, vi ska ta ut det bästa, vi ska njuta av innekylda utrymmen och varma kvällar utomhus. Vi ska ta hand om arbete och barnbarn och vi ska ha sköna kvällar, på det vis man bara kan ha om sommaren.

Inga kommentarer: