tisdag 16 juni 2009

Mera Skottland, i ordning eller i oordning

Men det är bättre med oordning än ingen ordning alls, för att stjäla ett citat ur något jag nyss läste.

Den lycksamma spindel som lade upp sitt nät på bryggan vid Visitor Center vid Loch Lomond anade nog aldrig att det finns så här många småjävlar i luften, färdiga att fångas. Vilket vi nog märkte när vi stod där och försökte fota varandra med vyerna som bakgrund.

Sånt här ger massvis av turistpoäng -- ta foton av George Square i Glasgow från taket av en rundtursbuss. Vi gjorde vissa försök att samla lokalpoäng också men What's the Point, vi var ju där som turister.

(Som parentes, det har faktiskt hänt mig i London, för länge sedan, att jag blev bongad av någon opinionsundersökare, som måste ge upp när hon konstaterade att jag inte var brittisk. Men så gamla lokalpoäng räknas inte.)

Slussvakterna har det lättare nuförtiden. I stället för att veva sig sönder och samman så trycker de på spakar och knappar. Detta i Fort William, vid de åtta slussarna i rad.

Glenfinnan. Om ni tittar noga ser ni järnvägsviadukten framför de mäktiga bergen. Nästa gång vill jag åka tåg med ånglok från Fort William till Mallaig. Denna viadukt  lär ska synas i Harry Potter-filmen. Oh Gee. 

I Skottland dricker man Irn-Bru, den roströda drycken. Läs mer om den här

Efter färjan till Isle of Skye och en kort tur på den ön åkte vi över bron till fastlandet och höll en matpaus här, i hotellets bar.

Scallops, pilgrimsmusslor. Fota maten: massor av turistpoäng.

Musslor, helt underbara.

Det här slottet är jätteberömt och finns på många vykort men inte att jag kommer ihåg namnet just nu. Medan vi gamlingar gick längs stranden klev den yngre generationen upp längs de bakomliggande bergen därifrån vi sedan hämtade dem ner med bil. Det regnade också en hel del just då. De hittade förresten en fårskalle.

Så gjorde vi förstås en massa fårspotting on the run and on the road. Så stannade vi och tänkte få närfoton men fårmamman tog sina nyfikna fårungar till ett säkert avstånd och vi kunde höra förmanande määä från fårmamman och oskyldiga mä-ä-ä från fårungarna.

Inga kommentarer: