tisdag 23 juni 2009

In Real Life

I förmiddags åkte vi till notarie i Almoradí  (en knapp haltimme härifrån) för att ordna om företagets lån, för att få ner räntan osv. osv. 

Och jo, det finns förvisso flera notarier i Torrevieja, men det finns olika orsaker till att det väljs en viss notarie på en viss ort.

När vi hade satt oss ned för att presentera vårt ärende hos funktionären som sammanställer det hela för notarien att kontrollera och skriva under, händer det två saker. 

För det första, det fattas dokument, närmare sagt originalen av alla sorters escritura för företagets instiftande, befogenhetsändringar och namnändringar, tutti. Detta fanns inte på den lista som tillställdes oss. Men vi borde förstås ha fattat att släpa med oss hela baletten.

För det andra, innan vi tillsammans med funktionären riktigt hinner komma på djupet med hur det riktigt ska förfaras -- ska vi försöka med de kopior som finns och original hämtas senare, eller -- så kommer en mafiosotyp (solglas inomhus osv. osv.) inskridande och avbryter och upptar helt självklart en halvtimme av funktionärens tid som om vi inte fanns där. 

Där sitter vi. OCH, han satte sig i stolen bredvid min, han slog knäna i kors och ena byxbenet gled upp, OCH han hade fotboja. Har aldrig sett en sådan IRL, bara på bild.

När mafioson hade gjort sitt oklara ärende så klart som det vid det tillfället kunde göras, blev det igen mirakulöst vår tur och därmed uppenbart att vi måste åka tillbaka till Torrevieja efter de dokument som saknades. 

När vi kom tillbaka till notarien hade bankens representant anlänt, det hade konstaterats att vi inte är där och således beslutade han att sköta ett annat ärende i Rojales, en bit därifrån. Således väntade vi minst en halvtimme eller kanske trekvart. Kan ha varit en timme.

Så sköttes det egentliga ärendet på tio minuter eller så. Notarien rabblar upp vissa saker, kollar vissa saker, det görs underskrifter.

Notarieärende = reservera hela dagen och lugna nerverna. Bered dig på att återkomma en annan dag.

Inga kommentarer: