lördag 13 juni 2009

Hemma igen

I morse vaknade vi i ett stort sovrum i ett hus med ursprung från 1700-talet och på skotska landsbygden, någonstans mellan Edinburgh och Glasgow.

I går kväll anlände vi dit efter att ha kört från den absolut förtjusande byn Aberfeldy via Stirling med sitt historiska slott och till en eftermiddag med rundvandring i Edinburgh, en riktig pärla till stad kunde vi än en gång konstatera. Med undantag av parlamentets nybyggnad lägst ner längs The Royal Mile. En riktig suckelisuck- och ännu djupare suck-historia.

Väl framme på gården bekantade vi oss med hästen, shetlandsponnyn, katten och hunden. Gårdens får såg vi på ängen bakom vårt sovrum. Solen gick ned över buskarnas och bakomliggande skogens olika färger med bergen som bakgrund.

I morse blev vi serverade Scottish Breakfast inklusive haggis, hemlagade marmelader, chokladmuffins, jordgubbar och pannkakor. Allt på damastduk, med utsikt över gårdens parkering och hästhage samt en och annan hare och ekorre.

I kväll har vi anlänt till Home Sweet Home. Från flygplatsen med en taxichaufför med vilken vi förde en mycket intressant konversation, och känslan var ömsesidig för han bara ville debitera halva priset men J gav honom hela pengen och vi skildes åt med känslan av att ha haft en mycket givande stund.

I morgon bitti har vi kaffe med knäckebröd och eventuellt någon kvarglömd ost i kylskåpet.

Inga kommentarer: