söndag 14 juni 2009

Fort William till Mallaig

Vi hade tänkt att rutten från Fort William till Mallaig, därifrån färjan till Isle of Skye avgick en viss tid som vi hade bokat, skulle förlöpa i allsköns ro och med all tid i världen. Göra flera stopp och beundra The Scenic Route.

Hur det nu kom sig.

Innan vi åkte i väg måste vi ta en titt på Harry Potter-tågets ånglok som fanns i närheten av vårt boende.

Det var i princip förbjudet område och vi tog oss fram via diverse förfrågningar i olika kontor på platsen. Väl framme vid loket blev vi inbjudna av en vänlig underhållsperson att kliva in och titta. 

Här har vi eldhärden och strax till höger om vår inofficiella och symptatiska guide finns kolförrådet från vilket kol skyfflas in i pannan en strid ström. Det är ett göra som är både sotigt och hett.

Och så gick det inte heller att lämna Fort William utan att se Neptune's Staircase, en serie med åtta slussar längs (nästan) slutet av Caledonian Canal som går från Inverness och Loch Ness i norr till havet i södra delen av Skottland. Det är en rutt med 29 slussar. Det fanns skepp och action i slussarna så det måste vi ju se.

Så hade vi ett stopp vid Glenfinnan, för att se den berömda järnvägsviadaukten och det berömda monumentet av Prince Edward Stuart, Bonny Prince Charles.

Och så rusade vi vidare längs The Road to the Isles med tidtabellstickande fart och anlände till hamnen i Mallaig på minuten när vi skulle vara där för incheckning för färjan. -- Good driving, J.

Fortsättning följer.

Inga kommentarer: