måndag 22 juni 2009

Fårspotting och Irland

För nästan sju år sedan, i augusti 2002, tillbringade vi två veckor på Irland. Dels för att besöka vänner, dels för upplevelser och semester.

Vi gjorde besök hos bekanta utanför Dublin. Som en detalj kommer jag ihåg en landsortspub som vi satt på och det kom in en hästburen kvinna -- hon red till puben, parkerade sin häst vid ett träd och kom in. Odd memories.

Så körde vi vår hyrbil till Youghal -- och det var en nervös resa för det var första gången vi körde bil på vänstra sidan och det var hett och bilen hade ingen luftkonditionering. I Youghal, sydöstra Irland, förskansade vi oss i en B&B för cirka en vecka och kom in i en riktigt trivsam och långsam lunk. Polisstationen i staden utgjordes av något som såg ut som en privat villa med prunkande blomster i trädgården. You get the picture.

Vår favoritpub en liten bit längs gatan hade nötta säten och ett lokalt klientel. Vår landlady gjorde fenomenala morgonmål och när vi en vecka senare körde till Dublin tyckte jag att storstadslivet var horror. Man vänjer sig dock och visst hade vi det bra i Dublin också.

Med Youghal som bas gjorde vi lite utfärder. Under dem gjorde vi lite fårspotting och beundrade landskapet, som utöver fåren har vissa gemensamma drag med både Skottland och Wales.

Får som inte är inhägnade är färgmärkta för att ägarna ska hitta sina får. Det är tycker jag ganska fult, om än förstås praktiskt.

Lite mäktiga vyer, men Highlands i Skottland vinner.

När jag tänker på vår nyliga resa genom Skottland, så visst såg vi en hel del i den här stilen.

Keltien, min favorit.

Inga kommentarer: