onsdag 27 maj 2009

Torrevieja-Keltien, Skottland

Jag har i dag tänkt tillbaka på våra Skottlandsupplevelser, nu när vi igen är på väg dit.

Alla våra resor dit har skett från när vi bor här, i Torrevieja. Från Finland hade vi åkt till London och kanske något annat ställe, men Keltien (tack G, för benämningen) kom in senare.

Mitt absolut första besök i Skottland (och jag minns inte ens om det var Glasgow eller Edinburgh) hände sig så att J ringde från sitt jobb på morgonen och frågade om jag vore beredd att åka inom två timmar för det finns en ledig biljett efter en annullering och jag svarade efter en kort tvekan jakande och panikpackade.

Det besöket räknas inte för jag vistades mest på ett hotell utanför stan och åkte in till centrum för någon middag. No Impressions.

Det blev flera besök och jag ska inte redogöra för dem alla men efter att ha besökt Glasgow och Edinburgh ett antal gånger så kom den verkliga insikten för ett par år sedan när vi bodde norr om och i Perth och gjorde Perth-Aberdeen-inlandet-Inverness-ner längs Loch Ness-Fort William och tillbaka till Perth på 11 timmar.

Före det utflykter från Aberfeldy där vi också bodde några nätter.

Skottland ska upplevas, utöver Glasgow-Edinburgh också norr om denna linje. Utan att förminska dessa städers magi.

Vi är på väg dit och jag tänker redan på nästa resa. Jag tror att jag vill åka runt på öarna.

Inga kommentarer: