torsdag 14 maj 2009

Life is so osannolikt

Jag slötittar på foton. Hamnar på en bild från julannandagen 1978. 

Inte så aktuell årstid just nu, but anyway, det slår mig att nejmen här har vi ju Den Stora Slumpen och Livets Vidunderligheter på bild.

År 1978 bodde och studerade vi i Åbo och jag sjöng med i damkören Florakören vid Åbo Akademi, J sjöng med i manskören Brahe Djäknar, två akademiska körer som har ett visst samarbete  (och nej, vi träffades inte i körsammanhang, vi hade träffats innan).

Julannandagen hade körerna en tradition att ha en sjungning utomhus. Den annandag bilden gäller var det smällkallt (minst minus tjugo) så vi var väl påbyltade under våra rockar. Jag (till vänster i bilden) hade vadd i öronen mot kylan. Jag var gravid i sjätte månaden med vår dotter.

Efter studietiden flyttade vi från Åbo till Kyrkslätt (1980) och därifrån till Torrevieja (1990). Vår dotter gick i spansk skola, tog juridikexamen vid universitetet i Alicante och hade klart för sig att hennes framtid finns här i Spanien.

Tills hon höll ett mellanår i Åbo där hon kom in i Florakören och träffade sin kommande man som sjöng i Brahe Djäknar. Numera bor de i Åbo. So much for plans.

Men hörni, på den här bilden från jultiden 1978 där jag bär på vår dotter så står jag utan minsta lilla ens absolut osannolika aning om att jag står bredvid min nuvarande svärsons faster. 

Det talas om den finlandssvenska ankdammen. Men via Spanien??

1 kommentar:

Prinsessan Heidi sa...

Ja, tänk det! Life is what happens when you're making other plans :)