onsdag 27 maj 2009

Förhandstitt till The PG Clan Magnificent Scotland Tour

Vi kommer att bo på Bed and Breakfast alla nätter utom en. Billigt och anspråkslöst var tanken.

Jag har med större besvär än jag räknade med kopierat in några bilder från de nu valda platsernas webbsidor.


Vår Scottish Welcome är denna ingång i B&B i centrum av Glasgow. Viktorianskt. Jag har tidigare alltid bara bott på hotell i Glasgow, så detta blir en helt ny upplevelse.

Sovrummen lär ska se ut som ovan.

Och sällskapsrummet.

Fort William, söder om Loch Ness. Exakt så här kommer vi väl inte att sova, för vi har två dubbelrum, men you get the picture, det är ingen skotsk (eller annan) elegans över det hela. Detta kan kanske benämnas anspråkslöst, rentav fult.

Skitsamma, vi ska sova en natt för att stiga upp tidigt och åka till Mallaig längs en mycket Scenic Route, därifrån med färjan till Isle of Skye och därifrån till Inverness, med en bit längs Loch Ness. Jag ser mycket fram emot denna bit och förväntar mig god sjömat vid kusten.

Följande övernattning blir i Inverness, norr om Loch Ness. Dåligt med bilder på övernattningens webbsida, men det här ser ju inte helt sunkigt ut, om än inte direkt elegant heller. Well, sängen och morgonmålet är huvudsaken.

Efter att ha kryssat runt lochs och whiskydestillerier - och en massa fina landskap- landar vi i Hotel Royal George, Perth. Mycket besvärlig webbplats när det gäller att stjäla foton så det blir bara detta, från entrén (via PrintScreen och sedan beskärning i Photoshop).

Men jag har bott där för ett par år sedan, och det är FINT. Inte äckellyx utan Traditioner, och utsikt över River Tay. Knölig parkeringsplats på innergården, men finns i alla fall.

Efter att ha åkt via Sterling till Edinburgh som vi ska bese så mycket vi hinner och se vad som har ändrats sedan senast så har vi vårt sista övernattningsställe mellan Edinburgh och Glasgow. Det lär ska se ut så här, omgivet av en fårfarm eller hur det nu var. Höstbild, kan man se. Jag förväntar mig vårlig grönska.

Ett av sovrummen, enligt webbplatsen.

Så visst är det anspråkslöst att bo på B&B.

2 kommentarer:

Prinsessan Heidi sa...

Hehe, never trust the pictures... men inte så tokigt, nä :)

Bam sa...

Tack för senast. Jag har hittat din blogg, som för mej tillbaka till södern allt emellanåt. Er resa blir säkert toppen, men här är det inte så tokigt heller med blommande häggar och syrener, som just skall slå ut.
Hälsa J
Bert