tisdag 19 maj 2009

And on a different note, den 31 augusti 2004

Vi var på väg i bil från norra Wales till Gatwick (om jag minns rätt, hursomhelst en av flygplatserna kring London).

Vår blivande svärson hade ett flyg till Finland, vår dotter hade flyg tillsammans med oss till Alicante för hon hade vissa slutliga ärenden att sköta innan slutlig (åter)flytt till Finland.

Någonstans längs vägen tog vi en paus för mellanmål, lunch eller vad det kan ha varit. 

Vi sitter vid bordet i vägkrogen, jag får ett sms om att min far har nyss dött. Inte oväntat, han led av cancer och vi visste att slutet var nära.

Jag säger inget åt sällskapet. Känns inte rätt. Vi åker vidare. Vi kommer till flygplatsen. Blivande svärson tar sitt flyg. 

Vid flygplatsen säger J att jag verkar frånvarande och störd. Jag berättar varför. Det finns samtal mellan medlemmar av familjen, särskilt vår son som blev uppskärrad.

I slutändan missar vi vårt flyg. Väntar på att få vårt incheckade bagage tillbaka. Fixar nya biljetter för nästa dag för oss och vår dotter. Dyrt.

Bokar in på splitternytt hotell några steg från flygplatsen. Äter middag. Äter morgonmål. Checkar ut. Påpekar att handdukarna är så nya att de borde ha tvättats en omgång först för efter att man torkat sig i dem har man en massa ludd på kroppen.

Men så här kan ett dygn se ut i ens liv. Större saker, mindre saker (och vem bestämmer vad som är vad), men så gick den här dagen.

Inga kommentarer: