söndag 19 april 2009

The story of a rainy sunday

På denna regniga söndag fick jag för mig att 

- dammtorka ordentligt kring datorn, skärmen och skrivaren,

- ordna upp sladdbordellen bakom datorn, inkluisve dammsugning,

- putsa tangentbordet.

Det senare innebar att jag först skruvade upp undre delen, lyfte på de olika lagren, petade och lyfte lite kring kretskortet och vad som nu finns inuti ett tangentbord. Dammsög försiktigt.

Sedan skruvade jag ihop det hela och så tog jag tangent för tangent som jag pillade loss, putsade, dammsög bort 14 år av katthår och annat under tangenterna, rengjorde med sprit och tryckte fast igen. 

Utöver att jag har varit tvungen att öppna tangentbordet en gång till och kolla och fixa och rätta till för att vissa tangenter inte fungerade, för att alla lager inte låg helt rätt, vilket de nu, gör så har jag inte lyckats få blankstegstangenten helt korrekt återinstallerad (den fungerar bara när man trycker på mitten). Kanterna bara gungar och vinglar.

Jamen var inte detta en spännande historia?

Inga kommentarer: