lördag 4 april 2009

På tal om att tänka

När jag var in tonåren delade jag rum med min syster.

Så fort jag kom åt och var ensam hade jag två favoriter.

Den ena var att, särskilt vintertid med minst minus tio eller så, inför läggdags öppna min säng, öppna fönstret och låta kylan komma in, lägga mig i sängen och njuta av hur kroppsvärmen vann över den kylda sängen. (Detta förstår jag överhuvudtaget inte på äldre dar.)

Den andra favoriten gick ut på att jag lade mig på min säng, sträckte ena foten över skrivbordet och så ägnade jag mig åt att TÄNKA. Där låg jag och så gick jag igenom och analyserade händelser och fenomen. Detta var min absoluta favoritsysselsättning, att tänka.  Där låg jag och funderade genom saker och ting och försökte få saker på plats, försökte förstå.

Inga kommentarer: