måndag 30 mars 2009

Vår dotter 30 år, och en koppling till min farmor

I morgon blir vår dotter 30 år och det är ju för en förälder otroligt. Nyss var hon liten och allt detdär.

Och vi håller på att åldras och alltdetdär.

Min farmor kommer in i sammanhanget genom det att hennes förlovningsring nu överlåts till min dotter som födelsedagspresent, för att nu förvaltas vidare.

Ringen härstammar från 1909, då min farmor som hade tjänat som piga (ja så hette det faktiskt) i New York och min farfar som hade arbetat på sågverk i Michigan förlovade sig i uuessaat innan de återvände till sin hembygd på Åland för att gifta sig och för att inlösa min farfars fädernegård.

Hade hon kunnat tänka sig att hennes förlovningsring har rest via Spanien tillbaka till Finland?

Det tror jag. Hon sägs ha varit en mycket klok person med vida insikter och en försonande karaktär. Vilket behövdes, för min farfar var också mycket klok och med vida insikter, men en rätt hetlevrad och bestämmande person.

MIN ÄNGEL - ha en bra födelsedag.

Inga kommentarer: