fredag 27 mars 2009

Stulen bild, men åsikten är också min

Jag har på sistone funderat på det här med fäjsbok och tuittrande och vad det nu ska vara bra för. För någon annan kanske, men i det särskilda sammanhang som mitt liv består av ser jag inte just nu poängen.

Så ser jag denna bild hos Stureplans vackraste.  Ursäkta stölden.

Som sagt, så här upplever jag det också just nu. Kanske min bubbla är alldeles för liten, men behöver jag en större bubbla än vad jag har i just mitt liv? Behöver jag vara online med fler människor för att leva mitt liv?

Det är dock ett intressant fenomen och det ena brukar ju leda till det andra, och mellanfaser i utvecklingskedjorna kan visa sig vara antingen mindre viktiga eller avgörande. Men de är ju en länk i alla fall.

Men vem vill läsa:

7:30 steg upp, fyllde på vattenglaset, kelade med katten.

7:40 sätter mig vid datorn, J har fixat kaffe och smörgås som han hämtar, plus en serviett. Dammar irriterat bort smulor från musmattan.

8:00 Nu har jag läst mina tidningar (spanska, finska och svenska) och de stackars bloggar som kanske har ett inlägg den här tiden.

8:10 Jag öppnar mina arbetsprogram och arbetsfiler. Jobbar.

9:00 Jag går in på 1000apor för att se vad de har åstadkommit.

9.05 Jag fortsätter jobba.

10:30 Jag känner mig hungrig, jag skalar ett par morötter (alternativt någon annan dag: jag öppnar en påse fruktnötmix).

10:35 Jag äter mitt mellanmål vid datorn. Samtidigt jobbar jag eller så läser jag igen tidningar eller bloggar.

12:30 Jag tar en liten Fernet Branca. Fortsätter jobba.

13:00 Jag kollar frysen och kylskåpet för vadinihelvete ska vi ha till lunch. Fortsätter jobba. Är det Little Miss-dag så ställer jag mig för det. Förbereder lunch. Hämtar henne.

*****

Nu orkar jag inte skriva mera. Fortsättning följer. 

Men ska jag twittra detta vareviga dag?

Inga kommentarer: