onsdag 18 mars 2009

Saint Patrick's Day

Vi åkte via våra irländska vänner (ja de har faktiskt irlänska pass, så de är inte bara irlandsfödda, de är riktiga irländare även om de bor i England just nu), och så beundrade vi inbördes våra gröna detaljer (för det ska man ha denna dag), de flesta (utom jag) hade irländsk fyrklöver i olika format, jag hade en grön halsduk.

Anyway, vi gick till en irländsk bar i närheten. Man kunde ha förväntat sig att kring 21-tiden skulle det ha varit full rulle men baren är kanske ganska ny eller vadvetjag, men det fanns strögäster vid bardisken och en anställd ensam musiker kämpade på med att sin mikrofonstärkta sång och gitarr underhålla de tomma borden.

Vi beställde våra drinkar vid baren, satte oss vid ett bord och försökte konversera så gott det gick medan den ensamma musikerns volym nästan ville överrösta allt, även om det förekom välkomna tystnader när han tappade bort sig i noterna eller tappade sitt plektrum på golvet.

När vi var in i den andra drinken kopplade den ensamma musikern in sin dator och vi kunde åtnjuta Freddie Mercury och liknande som han sjöng med i.

Nästan i den andra drinkens slut blev det fråga om huruvida vi är hungriga och efter diskussioner om möjligheter i restaurangen bredvid föreslog vår irländska dam att vi tömmer deras kylskåp på rester och så gick vi hem till dem.

Det var mycket trevligt och smakligt och kvällens höjdpunkt. Vi kunde konveresera utan störningar, deras kylskåpsrester var mycket smakliga och det bjöds på goda drycker.

Det blev en sällsamt trevlig kväll, trots att jag hade surat i taxin på väg dit för att J inte hade meddelat ordenligt om vad vi skulle göra just den kvällen och i hurudana former.

I taxin på väg hem var jag på bättre humör och inbördes frid återställdes.

När jag avslutar detta hörs det rätt starka snarkningar från sovrummet och jag är illa rädd att jag måste ta till en viss armbågsmanöver och ett "du snarkar, vänd dig på sidan"-argument för att få sovfrid åt mig själv.

Inga kommentarer: