lördag 28 mars 2009

Mamma och pappa för ett barn

För ett barn är en mamma en mamma och en mamma, och en pappa och en pappa och en pappa. 

Jag fick återigen den här tanken då jag läste vad Malin Wollin, aka Fotbollsfrun skrev i dag. Från föräldraprespektiv, men jag tänker här på barnens perspektiv.

Jag minns från min barndom hur jag var olycklig när pappa hade åkt bort på resa (kort, och det hände inte ofta). Jag minns hur jag ännu som tonåring varje gång jag kom hem från skolan önskade att min mamma redan var hemma.

Jag slås av hur Little Miss, hur än trygg och glad och lycklig hon är hos oss, hur tryggheten, glädjen och lyckan uppgraderas ytterligare när hon är här med sin mamma eller sin pappa. 

Senast hon var här, i torsdags, var hon lite trött och led av tandsprickning. Hon var mestadels glad, hittade på upptåg, vad man skulle kalla helt okej. Lät sig tröstas om det behövdes. Men det hände ett par gånger att gick hon till ytterdörren, försökte öppna den och sa "mamma".

Jag vill ha min mamma.

Säg emot detta den som kan.

Inga kommentarer: