torsdag 5 mars 2009

Andra varvet har smugit på

Den vardagliga tillvaron förändras för det mesta i små lömska steg, på samma sätt som man lömskt åldras lite varje dag.

Vårt farmorande och farfarande har i små steg satt sin fysiska prägel på vår tillvaro. Vi har numera tilldelad förvaring för blöjor, våtservietter och bytunderlägg. Bredvid matbordet står en matningsstol. I köket finns haklapp och pipmugg. I går kom det in småbarnssits i bilen. Det finns färdiga Little Miss-portioner i frysen. Det finns en låda med småbarnsböcker och leksaker i vardagsrummet.

För Big Sister har vi redan länge haft kritor, en penal (det finlandssvenska ordet för pennfodral och jo det är inte vilket fodral som helst, det är en konstruktion i trä och den är från min första skoltid, början av sextiotalet), häften och böcker som har sin egen plats i hyllan bakom matbordet. Och så sonens och numera Big Sisters älskade Legosamling förstås, som har hängt med från Finland, förvarats i lager och nu är i användning igen.

Detta andra varv gäller det att ta vara på. Oavsett träningsvärk och det dåliga vädrets känningar i kroppen, täppta bihålor, segt huvud, segt allting och den alltöverskuggande krisen

Inga kommentarer: