torsdag 5 februari 2009

Plättarna

Det är typ hundra år sedan jag stekte plättar. Det har helt enkelt inte ingått i våra rutiner, om än vi då och då har avnjutit Soldatens ärtsoppa från skandinaviska butiken. 

Eftersom J i går, när vi pratade över lunchen, nämnde att det skulle vara förtjusande att någon dag ha ärtsoppa och plättar, och dessutom hade han ett par dagar dessförinnan införskaffat Soldatens ärtsoppa, så tänkte jag att nu ska jag minsann göra ett positivt försök.

Inför lunchen vispade jag ihop en plättsmet (ja den ska ju alltså svälla minst en timme) och förberedde ärtsoppan för uppvärmning. 

J åt sin ärtsoppa till lunch men hade så tidigarelagd och tight tidtabell att jag inte ens han steka plättarna. Big Sister hämtades från skolan men ville inte ha plättar. Efter att sonen hade avhämtat mina farmorsplikter så konfronterades jag med en ostekt plättsmet. 

Den är nu stekt. Det finns en hög med plättar i vårt kök.

Inga kommentarer: