fredag 13 februari 2009

Negrer och glashus

Det har synts skrivelser om att någon av de yngre brittiska tronarvingarna "igen" har gjort sig skyldig till "rasistiska uttalanden". Det lär ska ha varit något om att någon "låter som en neger". Ja, kanske sade han "nigger", jag vet inte.

Men har världen någon aning om vad negrer, romer (PIK, Politiskt InKorrekt kallade zigenare) osv. kallar oss vita. Vi skulle blekna (om det går att bli blekare än vad vi är) om vi skulle veta.

För vem har sagt att neger är nedlåtande? Negrer låter ju på ett visst sätt. Den djupa rösten och den vissa dynamiken i rösten. Det låter mycket vackert och fascinerande. Ofta rör de sig också på ett visst sätt. De har en mycket vacker hud (hur vackert är det med finnig, blemmig och pigmentskadad vit hud). -- Jagmenar, vaaad är det för fel på benämningen neger? Det är ett bestämningsord för en viss ras.

Har någon någonsin frågat negrerna om de har något emot att kallas negrer? Jag kan tänka mig att ingen vill kallas jävla neger, idiotisk neger, [alla världens negativa adjektiv] neger, men hur är det med rätt och slätt neger?

Jag vill inte heller kallas [alla världens negativa adjektiv] Anka, men vem vill nu det?

Åtminstone i svenska media får man skriva kärring, gubbe (särskilt medelålders), norrlänning, norsk, finsk andwhathaveyou, och detta med alla negativa förtecken som finns utan att någon reagerar. 

"Luktar som en gammal kärring" har jag läst, utan att jag sett reaktioner.

Men hörni, försök med "luktar som en gammal neger" och se vad som händer.

Hur är det månne med negro spirituals?  Är det nu inte lite eller ganska mycket rasistiskt?

På brittiska dagis får personalen inte krama om barnen, inte ens de minsta, för att trösta dem, vad än har hänt. Just de barn som behöver kroppskontakt. -- För sånt är ju pedofili.

Våra glashus håller på att kväva oss.

Inga kommentarer: