lördag 28 februari 2009

Balkongberättelser

Dagen har varit mestadels gråmulen, med korta inslag av sol. Det regnade förra natten och jag såg att det var vått ute när jag hissade upp persiennerna. Det hängde vattendroppar på balkongräcket och det fanns vatten kvar på utebordet.

Vi befinner oss på gränsen mellan vinter och vår. En del dagar är riktigt vårhöga, andra dagar  har inslag av den vissa gråa råhet som vinterns väder kan ha när solen är i moln.

För några dagar sedan, när jag en tidig förmiddag gick ut på balkongen så tyckte jag att upplevelsen var som nordisk skarsnö i mars. När solen skiner och redan värmer samtidigt som det nedanifrån kommer en kylig vinterdoft.

Det var bara en kort stund, nästa gång jag gick ut hade solen värmt bort allt det kyliga och allt doftade vår.

Inga kommentarer: