torsdag 19 februari 2009

Är det bara jag?

Nymedierna utvecklas hela tiden och en del utvecklingar tycker man om, en del inte. 

Jag har under en längre tid varit störd (hrrmmmhh, provocerad)  av det allt större ochpåtvingade utbudet av nyheter i videoform på tidningarnas webbsidor, för att inte tala om bloggarnas videomani.

Vill jag läsa vill jag läsa.

Vill jag se en videosnutt så vill jag kunna välja den i tillägg till en nyhet eller en text som också finns skriven i textform och som jag kan läsa.

Jag är inte road när det enda som erbjuds är en rubrik, några ord och sedan en videoupptagning som oftast är för lång och för det andra ofta av tvivelaktig kvalitet och för det tredje tvivelaktig vad informationsförmedlingen beträffar.

På en blogg kan jag förstås strunta i att ta del av vad bloggaren anser vara värt läsarnas tid. Men ändå, när jag går in på en blogg vill jag läsa om vad bloggaren har att säga. En video må komma i tillägg

Jag tycker att det är billigt bloggande att posta ett inlägg som i stort sett inte består av något annat av en videosnutt. Bilder är annat, de finns där för omedelbart påseende och förutsätter inga extra åtgärder eller extra tid. Men de också de ska åtföljas av (en helst välskriven) text

Kanske det är bara farmödrar som tänker så här.

Inga kommentarer: